TOP termékek

Házhozszállítás

Technológia

Az általunk alkalmazott technológiákról röviden.

 

Szublimációs nyomtatás:

A szublimációs nyomtatás a legtökéletesebb minőséget biztosító digitális transzfernyomtatási technológia műszálas textilek, valamint előkezelt tárgyak nyomtatásához.

A nálunk megvásárolható ajándéktárgyakra többségére szublimációs eljárással kerülnek rá az általatok beküldött fényképek.

A technológia lényege a speciális tintasugaras szublimációs festék kémiai tulajdonságában rejlik. A szublimációs tinta összetételénél fogva egy bizonyos hőfok felett (kb. 150°C felett) szublimálódik és e folyamat közben a megnyomott tárgyak felületébe transzferálódik. A festékmolekulák a megnyomott tárgy strukturális részévé válik így nyomtatás kitapinthatatlan és tartós minőséget képez.
A szublimációs hőtranszfer elengedhetetlen feltétele a megfelelő alapanyag, mely textilek esetén műszál (általában poliészter), szilárd anyagok (pl. fa, fém, kerámia) esetében speciális szublimációs lakk bevonattal rendelkező felületet jelent. 100% Pamut, bőr vagy kezeletlen üveg, fém, fa és kerámia alapanyagokra sajnos nem lehet szublimációs technikával nyomtatni.

Egyéb digitális transzfernyomtatás technikákkal szemben itt a végső nyomtatott felület teljesen homogén, élénk színű, a festék kitapinthatatlan és eltávolíthatatlan!

Vágóplotter vágás, FLEX vagy FLOCK fóliából:

A fólia nyomás mai napig az egyik legmagasabb minőségű eljárás a pólónyomás területén. A  mintát egy vágóplotter vágja ki a kívánt színű fóliából.

A technológia sajátosságainak köszönhetően az emblémák, feliratok szabadon elhelyezhetőek a pólókon.
Ez az egyik legegyszerűbb módja az egyedi ruhadarabok készítésének, és nem utolsó sorban az egyik legjobb minőségű is. Ideális különféle logók, szövegek, illetve egyszerű minták pólóra nyomására. Két fajtája ismert: a Flock fólia bársonyos tapintású, míg a Flex sima, latexhez hasonló felületet képez.

Kíválló tartósság, élélnk színek, illetve kényelmes viselet jellemzi ezt a technológiát. Egyarán alkalmas egy darabos, és nagyobb darabszámos rendelések elkészítésére is. Lehetőséget ad speciális színek felvitelére, például csillámos, arany, ezüst, amiknek a nyomtatását nehezen lehetne megvalósítani.

A gyártáshoz vektoros grafika szükséges, melyek három-négy színből állhatnajk, és színátmenetet nem tartalmazhatnak. Mivel a színeket fóliánkánt nyomtatjuk, csak a rendelkezésünkre álló színeket tudjuk használni.